#ȘiEuReușesc

"I've been a survivor all my life, but I didn't realize it until April last year," says Laura. "Our life has changed completely: we have learned not to judge ourselves," added someone who wished to remain anonymous. A.L.E.G. Association, through the #SiEuReusesc program, creates communities of women who have overcome domestic violence, communities in which they find empathy, help from peers, but also from dedicated professionals.

Get involved

We believe

Together

We have the power to support each other to succeed. Your story will inspire other women to face their fears. Together, we are building the biggest support network in the country, capable of saving lives.

DONATE

All victims can become survivors! Your donation supports the creation of local support groups and helps as many women as possible become survivors.

GET INVOLVED IN A SUPPORT GROUP

Together we stand stronger! Start a support group in your community.

SPREAD THE MESSAGE:

Information is the first step. Help the message of #SiEuReusesc reach as many women as possible.

Community map

Community

Set up a community in your city!

Whether you are a psychologist, a legal advisor, or have other resources to offer, you can help set up a local support group and a community of survivors.

From 2017 until now, we have helped over 1000 women to lead a quiet, abuse-free life.

1000

We made their voices heard and now they help other women to tell themselves I can do it too.

Și eu reușesc

#ȘiEuReușesc
AUDIO

Povestea Simonei

,

X
VIDEO

Povestea Dorinei

MORE

Povestea Teodorei

Știam de când am intrat în relație cu el că nu e ok și că e toxic, pe parcursul relației doar am început sa conștientizez tot mai mult asta. Citeam despre tipuri de relații toxice, ne-am identificat pe amândoi iar eu începusem să citesc tot mai multe în ideea de a schimba ceva, de a ajuta relația dar si pe noi. Tot ceea ce citeam se încheia cu "termină relația". 

 

Pe parcursul relației a ajuns sa mă controleze tot mai mult până stima mea de sine era la pământ si mi se părea ca o luasem razna. Mi-am dat prietenii la o parte, am renunțat la job si m-am mutat împreuna cu el. Ne certam aproape zilnic ore in sir, fără sa avem vreo concluzie, pana eram epuizata. Ajunsesem sa îmi fie rușine sa mai povestesc despre asta prietenilor mei. Nu a fost violent fizic cu mine, dar era cu familia lui si cu animalele pe care le aveam. 

 

Mă mintea, mă vorbea de rău tuturor și își bătea joc de mine. Am ajuns să lucrez unde lucra și el și asta a fost momentul când am început sa îl vad tot mai mult. Era un manipulator pe care nu aveai cum sa îl faci, el făcea asta de când era mic. 

 

M-am despărțit de el spunându-mi că dacă mai rămân, nu mai am niciun drept sa mă plâng tuturor, ci trebuie sa fac ceva sa ies din toxicitatea asta. 3 ani după, m-a hărțuit constant. Îmi era frica sa îl vad pe strada, visam că el mereu ca mă prinde și mă urmărește. Mi-a stricat relațiile la lucru, a încercat si cu prietenii si familia, dar nu a reușit. 

 

Într-un final mi-am dat demisia și după ce am încercat tot ceea ce citisem ca sa mă lase în pace, a funcționat amenințarea cu "am sa dau mai departe unui specialist tot ce îmi scrii de acum încolo". In tot acest drum am fost singură și nu știam cui sa cer ajutor.

 

A urmat o serie de evaluări ale tuturor relațiilor mele cu ceilalți, am vrut sa aflu de ce ajung mereu in aceste pattern-uri si ce pot sa fac sa schimb asta, am fost nevoita sa mă uit la mine si sa realizez ca e un pattern după care am fost crescuta. Am stat câțiva ani singura cu mine încercând sa rezolv aceste aspecte și apoi când am reușit, am intrat într-o noua relație cu un tip care pentru prima oara nu intra in pattern. 

 

De câțiva ani citesc despre relații toxice, psihopați, narcisici, sociopați, victime, agresori etc - am ajuns sa recunosc semnele mici ale lor si sa nu intru in jocurile acestora. A fost un drum lung si greu, în continuare nu îi pot vedea pe toți dar am învățat să accept asta și să nu mă învinovățesc dacă reușesc să mă păcălească o perioadă.

TEXT

 

Get in touch with us

Contact

Benefit from the support of A.L.E.G. Association. If your situation is life-threatening, call 112 right now or the national domestic violence hotline: +4 0800 500 333

+40 753 893 531; +4 0369 801 808 (10:00 am - 5:00 pm)

contact@sieureusesc.ro

#SiEuReusesc is a project by A.L.E.G. Romania

Funded by

Supported by