ȘiEuReușesc

Între 25 și 27 noiembrie, Asociația A.L.E.G. a organizat Forumul Învingătoarelor 2020, evenimentul anual aflat la a treia ediţie, care aduce laolaltă din întreaga țară femei care au depășit violența și activează în Rețeaua Învingătoarelor. Evenimentul a avut loc online iar, dacă nu ai apucat să participi, te invităm să urmărești înregistrările difuzate LIVE.

Urmărește evenimentul de anul acesta.

Credem că

Împreună

Avem puterea de a ne susține una pe alta pentru a reuși. Povestea ta, de învingătoare, va inspira alte femei să-și învingă teama. Împreună construim cea mai mare rețea de suport din țară, care poate salva vieți.

DONEAZĂ

Orice victimă poate deveni învingătoare. Donația ta contribuie la formarea de grupuri de sprijin la nivel local, pentru a ajuta cât mai multe femei să reușească.

IMPLICA-TE ÎNTR-UN GRUP DE SPRIJIN

Împreună suntem mai puternice. Inițiază un grup de sprijin la tine în comunitate.

RĂSPÂNDEȘTE MESAJUL

Informația e primul pas. Ajută-ne să ajungem cu mesajul #ȘiEuReușesc la cât mai multe femei.

Harta comunității

Harta

Crează o comunitate la tine în oraș!

Fie că ești învingătoare, psiholog, jurist, sau ai alte resurse de oferit, ajută la formarea unui grup de sprijin și a unei comunități locale a învingătoarelor.

Și eu reușesc

#ȘiEuReușesc
MAI MULT

Povestea Elei

Dacă mi-ai zice să mă prezint în trei cuvinte, ți-aș spune că sunt calmă, încrezătoare și împlinită. Eu sunt Ela și așa sunt azi, cu ajutorul terapiei, studiului individual și al lucrului cu mine. Am trecut prin două relații abuzive. Dar am ieșit cu bine într-un final. S-a întâmplat așa. Nu am reușit să mă rup din relație de la primul act de violență. Atunci când a comis abuzuri psihice asupra fiicei mele am luat poziție ca să-mi apar copilul. Acela a fost un moment în care m-a bătut. Am plecat și am revenit în relație, după multe cadouri și promisiuni de schimbare. Apoi a apărut al doilea copil al meu, și mi-a spus „acum că ai făcut un copil, m-ai legat de tine și de orașul ăsta!” Situația a devenit tot mai gravă și știam că trebuia să fac ceva. Primul contact a fost cu poliția, dar mi s-a spus doar să nu mă întorc acasă. Nu mi s-a spus despre ordinul de protecție, nu mi s-a oferit asistență juridica, mi s-a spus doar să nu mă duc acasă. Adevăratul ajutor a venit din mine. În momentul în care eu am găsit puterea să pot să-l privesc fără să fug, să trec pe lângă el fără să fac atacuri de panică, am hotărât că orice decizie pe care o iau, să nu o iau din frică. Cred că nu rămânem acolo, în starea de neputință în care ne simțim la acel moment dat. Cred că ajungem să creștem. Totuși, fără a uita că am pornit din noroi, din lipsa de speranță, din a ne simți copleșite, din a ne fi frica să ieșim pe stradă. Acum am învățat să mă bucur de fiecare răsărit de soare lângă copiii mei. Acum știu că viața e frumoasă și nu trebuie să fie neapărat ca atunci, în relația violenta. Știu că suntem puternice iar liniștea e de neînlocuit.

TEXT

 

AUDIO

Povestea Simonei

Simona, -oamenii nu realizează ce forță zace în ei. Până nu luptați voi, pentru viața voastră, nu o să lupte nici alții pentru voi.

X
VIDEO

Povestea Dorinei

1 din 3 femei

1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață după vârsta de 15 ani

28%

28% dintre femei cunosc victime ale violenței în cercul de rude și prieteni

1 din 4 femei

1 din 4 victime nu au contactat poliția sau alte servicii din cauza rușinii

***Studiul FRA (2014) - Violența împotriva femeilor: o anchetă la nivelul UE

Ia legătura cu noi

Contact

Dacă te afli într-o situație care îți poate pune în pericol viața apelează de urgență la 112 sau la linia națională împotriva violenței domestice: 0800 500 333

0753 893 531 sau 0369 801 808 (orele 9:00 - 18:00)

contact@sieureusesc.ro

#SiEuReusesc este un proiect al A.L.E.G. Romania

Realizat în cadrul programului Tech4Stories

Supported By

Powered By

Cu sprijinul prietenilor